Uit onderzoek is gebleken dat met elektrisch poetsen meer tandplak wordt verwijderd dan met een normale handtandenborstel.

Er zijn verschillende elektrische tandenborstels, de meest bekende merken zijn van Oral-b of van Philips. Beide zijn prima borstels. Wat belangrijk is om te weten, is dat een Oral-b tandenborstel het meest effectief is wanneer je deze stilhoudt op de tanden en de borstel het schrobwerk laat doen. Bij een Philips borstel verwijder je het beste de plak wanneer je mee schrobt.

Gebruik een borstelkopje met haren. Vervang deze zodra de haren uit elkaar gaan staan en buiten de borstelkop uitsteken. Een nieuwe opzetborstel verwijdert meer tandplak dan een borstel die aan vervanging toe is.

Een elektrische tandenborstelt reinigt niet volledig tussen tanden en kiezen.

Als u de elektrische tandenborstel goed gebruikt, komt deze slechts gedeeltelijk tussen uw tanden en kiezen. Elektrisch poetsen maakt de ruimtes tussen uw tanden en kiezen niet volledig schoon. Daarom is het noodzakelijk om ook dagelijks tussen uw tanden te reinigen met bijvoorbeeld een tandenstoker of een ragertje.

Poets ook met een elektrische tandenborstel uw tanden tweemaal per dag, twee minuten, met een fluoridetandpasta, bij voorkeur een tandpasta die u prettig vindt in gebruik.

Elektrisch poetsen is ook zeer geschikt voor kinderen.

Ja, zodra kinderen een tandenborstel kunnen vasthouden, kunnen ze ook elektrisch poetsen. Er zijn speciale elektrische tandenborstels en opzetborstels voor kinderen. Poetsen met een elektrische tandenborstel is juist leuk voor kinderen. Het kan bijdragen aan de motivatie om het gebit goed te verzorgen. Zeker voor de ouders is de elektrische tandenborstel een handig hulpmiddel. Met de elektrische tandenborstel kunnen ouders makkelijk en goed na-poetsen. Begeleid uw kind bij het tandenpoetsen totdat het tien jaar oud is.

De voordelen van elektrisch tandenpoetsen

  • De elektrische tandenborstel maakt de juiste poetsbeweging voor u. Daardoor kunt u zich volledig concentreren op het goed plaatsen van de borstelkop.
  • De borstelkop is klein. Daardoor komt u makkelijker op de moeilijk bereikbare plaatsen in uw mond.
  • Als u de elektrische borstel op de juiste manier gebruikt, verwijdert u meer tandplak op en tussen uw tanden en kiezen en langs de rand van het tandvlees dan met een gewone tandenborstel.
  • Elektrisch poetsen gaat gemakkelijk en is minder vermoeiend. Hierdoor neemt u waarschijnlijk meer tijd om te poetsen. Timers helpen daarbij. Ze geven na twee minuten een signaal.
  • Met een elektrische tandenborstel poetst u meestal langer.

Heeft u nog vragen? Maak dan een afspraak bij een mondhygiënist voor informatie of een poetsinstructie.

Kinderen tot 18 jaar kunnen uit de basisverzekering naar de mondhygiënist. Dit betekent; zonder extra kosten voor de ouders.

Jong geleerd is oud gedaan!